5 tips om je relatie goed te houden!

Geplaatst op 2 augustus 2019 door just2match

Volgens psycholoog Arthur Aron, research professor aan de Stoney Brook Universiteit in New York, is het belangrijk om de volgende 5 dingen te onthouden om je relatie succesvol te maken.

  1. Doe vaak nieuwe dingen. Ga samen met je partner op zoek wat leuk is om te doen wat jullie nog niet eerder hebben gedaan. Ga je altijd naar hetzelfde restaurant om de hoek? Doe eens gek en kies iets heel anders. Gaan jullie altijd naar het strand in de zomer? Boek eens iets wat totaal uit je comfort zone is. Gewoon samen nieuwe dingen ontdekken. Hoe leuk is dat!
  2. Vier de successen van je partner. Elk succes groot of klein is een succes. Geef je partner dat schouderklopje, die knuffel of wat er in je opkomt. Maar vier het!
  3. Verdiep je vriendschap met andere koppels. Onlangs hoorde ik dat onderzoek uitwijst dat mensen daadwerkelijk kudde dieren zijn. Als we in een rij staan om dingen te kopen dan is ons koopgedrag gebaseerd op datgene wat andere mensen doen. Wij zien mensen dingen doen en dus doen wij het ook. Dat geldt ook voor relaties. Als wij omgaan met alleen maar mensen die gescheiden zijn dan ga jij op een gegeven moment ook denken, ‘iedereen gaat scheiden, ik moet ook eigenlijk ook scheiden want….’

Kies je vrienden en omgeving dan ook zorgvuldig en omring jezelf met andere koppels die gelukkig zijn.

  1. Zeg dankjewel tegen je partner. Heeft hij of zij iets leuks voor je gedaan, zeg dankjewel. Toon je dankbaarheid. Ook voor de dagelijkse dingen geldt dat het fijn is om dankjewel te horen als je iets voor je partner hebt gedaan.
  2. Zorg voor jezelf. Ben je angstig, depressief of onzeker, dan is het erg moeilijk om een goede relatie te hebben met de ander. Doe er iets aan. Ga in gebed, mediteer, zoek hulp. Maar doe iets om van je angsten en onzekerheden af te komen. Dat maakt het leven voor jezelf en voor je partner een heel stuk aangenamer en gelukkiger.

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager