De voordelen van de damsel in distress- deel 2

Geplaatst op 27 maart 2020 door just2match

Debby Goossens | maart 2020

In het vorige blog heb je kunnen proeven wat de voordelen zijn van de rol van de jonkvrouw in nood! Een term en een gegeven wat we vandaag de dag niet meer gebruiken.

In deze blog wil ik wat dieper ingaan waarom de jonkvrouw zo aantrekkelijk is voor een man. Belangrijk om te beseffen is dat beiden, vrouw en man, een eigen rol hebben. Ze zijn weliswaar beiden een mens, maar beide met specifieke eigenschappen.

Zolang als we in die rol blijven zullen dingen vanzelf gaan. Stappen we uit die rol dan zien we dat er belemmeringen kunnen optreden.

Vanuit persoonlijke (werk)ervaringen en na het lezen van een aantal artikelen kan ik het volgende samenvatten.

 

Waarom mannen van een jonkvrouw in nood houden:

  • Tijdens het daten wordt een vrouw graag met zorg en respect behandeld. Mannen daarentegen worden graag als mannen behandeld. Wanneer beide geslachten deze emoties ervaren bij elkaar, zorgt dit ervoor dat ze op een gegeven moment de persoon die tegenover hem/haar zit leuk gaan vinden. Zelfs als er in het begin geen wederzijdse aantrekkingskracht is. Begrijp deze kleine waarheid en de hele zaak van de jonkvrouw in nood zal voor iedereen zinvol worden.
  • De jonkvrouw in nood maakt dat een man zich een echte man voelt. Van huis uit zijn mannen altijd de beschermers geweest. De afgelopen decennia is de man zijn beschermende karakter misschien wat ingetogen, maar zijn drang om de verdediger en de beschermer van alle goede dingen te zijn, geeft hem nog steeds een kick als geen ander. Waarom denk je anders dat mannen dol zijn op bloederige videogames waarbij ze het hoofdpersonage spelen? Het geeft hen een goed gevoel. Wanneer een (alfa) man een vrouw ziet die hulp nodig heeft, voelt hij instinctief de drang om haar te helpen.
  • Jonkvrouwen zijn gemakkelijk aanspreekbaar. Van huis uit is het de man die de vrouw benadert. Wanneer een man een situatie vindt waarin een vrouw hulp nodig heeft, begrijpt hij twee dingen. Ten eerste wil hij haar instinctief helpen. En ten tweede zal ze gemakkelijk benaderbaar zijn en misschien zelfs dankbaar zijn voor zijn hulp. En alle mannen houden van vrouwen die gemakkelijk benaderbaar zijn.
  • Het ego van een man zwelt op als hij een vrouw helpt. Het egoverhaal hebben we al wat besproken. Belangrijk om te beseffen is dat ego niet altijd negatief hoeft te zijn. Wanneer een man een vrouw helpt, zijn (al dan niet) brute kracht aan haar laat zien en daarvoor bedankt wordt, voelt hij zich goed in het geheel. Hij voelt zich krachtiger en gelukkig, wetende dat hij een vrouw kon imponeren met zijn capaciteiten. En wanneer een man zich goed voelt over zichzelf, zal hij als gevolg daarvan van de jonkvrouw in zijn buurt houden omdat die hem hielp zich beter over zichzelf te voelen.
  • Mannen blijven langer in een relatie als ze zich mannen voelen. Mannen dragen graag de broek in de relatie. En zelfs als ze de broek niet dragen, willen ze het gevoel hebben dat ze dat wel doen. Met hun epische ego’s en aangeboren eigenschap om te beschermen, willen ze het gevoel hebben de drijvende kracht van de relatie te zijn. Wanneer een man een relatie heeft met een vrouw die zich gedraagt alsof zij zijn bescherming en hulp nodig heeft, is hij altijd op zijn hoede als hij bij haar is. Hij wordt instinctief beschermend en voelt zich meer man.

 

Een relatie hebben met een vrouw die hem wil en nodig heeft, is stiekem de fantasie van elke man. Hij voelt zich een man, hij gedraagt zich op zijn best en iedereen wint.
Maar tegelijkertijd is er een dunne lijn tussen een man nodig hebben als zijnde jonkvrouw in nood en behoeftig zijn. Als je dit verkeerd doet, kun je de relatie meer schade toebrengen dan goed.

Heb je problemen met het dragen van iets zwaars of bij het repareren van je auto? Voel je je nerveus om na de schemering over straat te lopen? Vraag een man om hulp.

Dat is allemaal prima. Een man helpt een vrouw graag wanneer hij het gevoel heeft dat hij het goed doet. Laat hem weten dat je het zonder zijn hulp nooit had kunnen redden. En ja, hij zal je er leuk om vinden. Bedank hem en vergeet die flirterige glimlach niet. Een man complimenteren met een flirterige glimlach en een twinkeling in je ogen zal zijn hart zeker een slag doen overslaan. En hij zal je een volgende keer graag weer helpen. Let op! Hoewel mannen er absoluut dol op zijn om een vrouw in nood te helpen, worden ze afgeschrikt door vrouwen die er niet dankbaar voor zijn. Als je een man vraagt om je te helpen, maar je waardering niet echt toont, kan hij je gaan vermijden of uiteindelijk zelfs negeren. Niemand vindt het vanzelfsprekend, vooral een man.

Pronk met je onafhankelijkheid.
Ook dit hoort bij de jonkvrouw in nood. Als je met een man uitgaat, speel dan niet altijd de jonkvrouw in nood. Vraag hem om mannelijke hulp als hij in de buurt is. Maar als hij niet bij je is, bel hem dan niet met de vraag om je te helpen, tenzij je zijn hulp echt nodig hebt. Door hem te laten weten dat je volledig in staat bent om moeiteloos je eigen leven te leiden zonder zijn hulp, zal hij je meer respecteren. Een man houdt altijd van een onafhankelijke vrouw die hem niet echt nodig heeft, maar hem wil.
Vraag hem om zijn hulp en assistentie bij (mannelijke) klussen, maar doe het slechts af en toe. Hij is misschien dol op een jonkvrouw in nood, maar hij heeft absoluut geen overdosis machismo nodig. Als hij je iets zwaars met moeite ziet dragen en meteen opspringt om je te helpen, is hij nog steeds blij met de jonkvrouw in nood in je. Maar als hij niet opstaat om je te helpen, is hij een slob of je hebt hem onlangs te veel gunsten gevraagd. Dus onthoud altijd de dunne lijn. Speel de jonkvrouw in nood en laat hem een man voelen, en hij zal van je houden. Speel je behoeftige en laat je hem voelen als je slaaf, zal hij je steeds minder leuk vinden!

Waar het om draait is dat mannen en vrouwen twee verschillende mensen zijn, maar wel met dezelfde behoeften. Het gaat erom dat je die verschillen bij elkaar ontdekt, omarmt, respecteert en elkaars vindt in ieders behoeften. Alles draait om liefde en verbinding. Voordat je daar komt, moet je eerst aantrekkingskracht creëren, en ziedaar de kracht van de Damsel in distress!

Denk je bij dit alles, wat een gedoe. Laat hij me maar gewoon leuk vinden zoals ik ben, dan ligt hierin voor jou de uitdaging. Zie het als een verrijking en probeer eens één of twee tips uit en je zal verbaast zijn wat het jullie op kan leveren. We zijn benieuwd naar je ervaringen, mail ze naar info@just2match.com

In het volgende blog gaan we verder met het belang van de alfaman.

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager