Het belang van de Alfaman-deel 1

Geplaatst op 31 juli 2020 door just2match

Debby Goossens | juli 2020

 

Een tijdje geleden schreven we over de voordelen van de Damsel in distress zijn. In dat artikel willen we laten zien dat het zo ontzettend belangrijk is dat vrouwen ook daadwerkelijk vrouwen blijven. De Nederlandse powervrouw kan namelijk van alles zelf, maar is tegelijkertijd op zoek naar de man die haar kan voorzien in haar behoeften.

Dan is het nu tijd om aandacht te besteden aan de mannen. Vrijwel al onze vrouwelijke klanten vragen erom, een alfaman. Als we hen vragen wat ze daaronder verstaan, geven ze doorgaans de volgende antwoorden:Iemand die de leiding neemt, in andere woorden, iemand die de kar kan trekken zodat de vrouw niet altijd het initiatief hoeft te nemen. Met de kar trekken bedoelen de dames dat niet alleen letterlijk maar ook als het gaat om positiviteit. Ofwel, hij moet een positieve kijk hebben op het leven.

Deze horen we ook vaak: ‘Ik houd van ‘echte mannen’ met daadkracht en zelfvertrouwen maar wel lief en respectvol.’

Verder kwamen de woorden, aardig, lief, vriendelijk, voorzichtig en afwachtend wel heel vaak voorbij. Mr niceguy zogezegd. Vooral het afwachtende vinden wij vrouwen niet prettig. Mannen wachten te lang, of wachten tot de vrouw initiatief neemt. Maar de vrouw wil in het beginstadia veroverd worden! Ze wil dat hij moeite doet om haar beter te leren kennen. Daarnaast hoorden we ook nog dat sommige mannen erg veel over zichzelf praten en te weinig interesse toonden en dus geen vragen stelden. Of dat ze alleen over hun werk praten alsof ze geen leven hebben.

Tot slot krijgen we natuurlijk ook de opmerking over kleding. En dan met name dat de man zich niet ‘kleed’ voor de gelegenheid. Zie hier een link met een mooie persoonlijke column van Christiaan Sijnen waarin dressing for the occasion een goed advies is.

Op basis wat onze dames vinden hebben zij onbewust de alfaman beschreven. Is het je opgevallen wat niet in het lijstje terugkomt? Het uiterlijk! De spierbal! De Macho! De hedendaagse maatschappij heeft nogal een vertekend beeld van wat een alfaman nu werkelijk is. Er wordt al gauw gedacht aan een leeghoofdige spiermassa. Mannen die alleen met hun uiterlijk bezig zijn en stoer willen lijken. Wat men vergeet in dit beeld is dat er enorm veel mentale kracht nodig is om spiermassa op te bouwen.

Hoewel het uiterlijk en postuur absoluut helpen om de alfaman meer alfa uitstraling te geven is het dus niet het eerste wat opvalt en waar de dames naar verlangen. Vergis je niet, naar de sportschool gaan om aan je gezondheid te werken en ook nog eens een goed postuur op te bouwen verhoogt het testosteron. En met het verhogen van het testosteron komt ook de mannelijkheid meer naar boven.

Sporten helpt dus sowieso in het proces als je gaat daten en op zoek bent naar een vaste partner. Wat uiteraard belangrijker is, zoals we hebben gezien, gaat het vooral om mindset en attitude. Maar dat laatste heeft ook met mindset te maken. De echte mannen kunnen zich uiten, communiceren, zorgen voor zichzelf, ze weten bij hun zachte kant te komen. De intimiteit te zoeken.

Waarom is het dus zo belangrijk dat er alfamannen zijn? Het simpele antwoord is, omdat men zo sneller aan een partner komt. Zonder alfamannen heb je geen leiders, redders etc meer.

Jordan Peterson zegt, ‘niceguys finish last.’ Dit is onder andere omdat hij niet voor zichzelf kan opkomen, en als hij dat niet voor zichzelf kan, dan al helemaal niet voor mij, denkt een vrouw.

Kortom, genoeg stof tot nadenken. Dus mannen, vrouwen vinden het fijn als jij de leiding neemt, er verzorg uitziet en aandacht hebt voor haar. In het volgende blog gaan we verder over wat de verschillen zijn tussen man en vrouw en dat deze verschillen enorm belangrijk zijn in het datingproces.

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager