j2m-pijl-bal-75+31 (0)20 621 11 21

HET MODERNE DATING PROCES

Er zijn momenteel meer singles in Nederland dan ooit tevoren. Waarom hebben we nog steeds zoveel moeite ‘De Ware’ te vinden. De mogelijkheden om te daten zijn immers toegenomen. Kennelijk maken alle datingsites en apps als Tinder het niet gemakkelijker om je levenspartner te vinden.

Dat lijkt juist wel voor de hand te liggen. Je kunt gewoon vanuit je luie stoel honderden potentiële kandidaten afstruinen op zoek naar de persoon die het er mooist uitziet, of het meest interessant overkomt. Met één druk op de knop sta je diezelfde avond nog met die leuke man of vrouw in het café een glas wijn te drinken.

In mijn werk als Personal Matchmaker en Singles Coach bij relatiebemiddelingsbureau Just2Match kom ik toch veel singles tegen die na jaren daten en vele inspanningen toch niet de juiste match hebben gevonden. Op die manier ervaren zij daten al snel als tijdrovend en vermoeiend.

Wat is het probleem?

De populaire Amerikaanse komiek Aziz Ansari schreef het boek “Modern Romance” over het “moderne liefdesleven” en waarom het juist moeilijker is geworden om de juiste partner te vinden. Dit ondanks de enorme toename in het aantal datingsites en apps. In zijn beleving is het overweldigende aanbod aan singles het probleem.

Waarom is dit nou zo interessant?
Omdat ik in de praktijk precies hetzelfde ervaar! Het is namelijk zo dat het even duurt voordat je een persoon volledig op waarde kunt schatten. Via oppervlakkige datingsites en apps neem je over het algemeen niet de tijd om iemand te leren kennen. Je raakt als welwillende single snel teleurgesteld om vervolgens direct (en zonder inzicht) door te gaan naar de volgende kandidaat.

Juist het gunnen van tijd, elkaar vaker zien en de mogelijkheid zoeken én nemen om elkaar te leren kennen, is een belangrijke stap in het dating proces. Het is namelijk zo dat een deel van je verlangens zich onbewust manifesteren: “Wat wil je nou echt en wat prikkelt je?”

Datingsites en apps spelen alleen in op het bewuste aspect van je verlangens. Zo selecteer je bijvoorbeeld enkel en alleen blondines en sluit je brunettes uit. Wanneer je geen inzicht hebt in wat je onbewust aantrekt in een partner kun je nooit bepalen of iemand de juiste partner is.

Dat noemen we “onbewust onbekwaam”. Door jezelf de ruimte en tijd te gunnen om in contact te komen met je onbewuste verlangens en iemand echt te leren kennen kun je uiteindelijk pas eerlijk inschatten of diegene de juiste match is.

Hoe helpt relatiebemiddelingsbureau Just2Match?

Wij helpen je graag bij dat leerproces met behulp van de Inspiratie Sessies van onze coach Patricia Kuiper-Vermeer.

JA! Neem contact met mij op.  Maak een telefonische afspraak wij nemen binnen 24 uur contact op.

Geïnteresseerd?MAAK KENNIS

Meld je aan voor een gratis en persoonlijk kennismakingsgesprek.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Marco de Groot

Commententaren zijn gesloten.