In de serie: de voordelen van een bureau

Geplaatst op 6 september 2019 door just2match

Geen last van FOMO (FEAR OF MISSING OUT)

Onlangs kreeg ik van een klant een artikel vanuit het NRC doorgestuurd. De titel was ‘Ja we zijn een stel, maar niemand mag ervan weten.’
Het ging over mensen die wel een vaste bedpartner hebben maar niet zeggen dat ze in een relatie zitten. Naar de buitenwereld is hun status single. Het is schijnbaar een nieuw fenomeen, vooral onder dertigers. Door monogaam te zijn in deze relatie maar zich niet willen voorstellen als zijnde in een relatie, krijgen we als maatschappij te maken met mensen die niet weten wat ze willen. Door het schijnbaar grote aanbod aan potentiële partners, zijn ze bang om toch iemand mis te lopen die nog beter bij hem of haar zou passen. Ziehier de paradox van het kiezen.

Door de grote keuzemogelijkheden is het moeilijk geworden om te kiezen. Men verstijft eerder bij de overdaad aan keuzes dan dat men werkelijk weet te kiezen. Een tweede gevolg van de overdaad aan keuzes is dat wanneer men uiteindelijk toch een keuze heeft weten te maken, dat men dan niet blij is. Hoe meer opties er zijn, des te makkelijker is het om ergens spijt van te hebben. Aldus psycholoog Barry Schwartz. Anders gezegd, degene lijdt aan FOMO. FOMO is eigenlijk naast dat men angst heeft om iets te missen, ook de angst om de verkeerde keuzes te maken.

Bij mij rijst dan de vraag wanneer en hoe je weet of je nu werkelijk de ware hebt ontmoet als je altijd denkt dat er misschien nog iemand anders rondloopt met wie je nog gelukkiger kan worden. Want die andere, potentieel betere keuze, heeft ook zo zijn of haar eigen bagage die dat weer meeneemt. En waar je naar verloop van tijd ook weer tegenaan gaat lopen.

En ga je dan wel helemaal voor de huidige relatie of juist niet? Als dit een leefstijl is die beiden prefereren dan is dit prima. Echter als je op zoek bent naar iemand met wie je samen echt iets kunt opbouwen, iemand die net als jij bijvoorbeeld nog wilt trouwen en kinderen krijgen, dan is een relatiebureau de betere keuze.

Alle leden van ons bureau zijn serieus op zoek naar de ware. Iemand met wie ze kunnen bankhangen op zijn tijd, of kitesurfen, of golfen, gewoon dat maatje hebben om samen de mooie en minder mooie momenten van het leven te kunnen delen. Onze leden zijn mensen die bewust kiezen om ervoor te gaan. Het zijn personen die met veel plezier hun status op ‘relatie’ zetten.
Heb jij geen last van FOMO en ben je klaar voor het echte werk? Dan is het wellicht nu de tijd om de stap te nemen en is een bureau de juiste keuze voor jou.
 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager