In de serie: de voordelen van een bureau

Geplaatst op 2 augustus 2019 door just2match

Wie is geschikt voor een relatiebureau?

‘Iedereen die single is!’, zou je denken. Hoewel single zijn zeker een eerste vereiste is als iemand zich wil inschrijven, toch komt er net iets meer bij kijken.

Ervaring laat zien dat jezelf openstellen het belangrijkste onderdeel is in het hele proces. Je kan je afvragen voor wat je je moet openstellen. Je moet ervoor openstaan nieuwe mensen te ontmoeten, die je normaal gezien misschien niet eens ziet staan, laat staan daten. Dat is nu juist de meerwaarde van een bureau. Waar je bij swipen geneigd bent om altijd dezelfde types te kiezen, bijvoorbeeld als het gaat om het uiterlijk en bepaalde eigenschappen, zo kun je bij een bureau iets anders verwachten.

Velen denken van zichzelf dat ze openstaan voor verandering, maar de realiteit laat dikwijls iets anders zien. Men komt dan tijdens het traject met een lijst van aanpassingen waar het volgende voorstel aan ‘moet’ voldoen. Als Matchmaker probeer je dan iemand een spiegel voor te houden. Wat als jij iemand leuk vindt, maar krijgt te horen dat je niet voldoet aan hun lijstje? Hoe open sta je dan echt?

Een tweede eigenschap die iemand moet bezitten is de ‘ik geef nooit op’ mentaliteit. Het glas is halfvol! Je kent ze wel die uitdrukkingen. In het geval van daten is het echt super belangrijk om de juiste mentaliteit te hebben. Soms moet je meerdere mensen ontmoeten om tot die ene ware te komen. Soms moet je zelfs meerdere jaren ingeschreven staan. Bovenal moet je de fun vasthouden en de waarde inzien van iedere ontmoeting.

Dus gooi vooral je vooropgezette ideeën overboord. Die hebben je waarschijnlijk tot nu toe nog niet datgene gebracht wat jou gelukkig maakt. Of erger, het is misschien wel de reden waarom je diegene nog niet hebt gevonden.
Tot slot nog een ander fenomeen wat wij zien wanneer iemand zich heeft ingeschreven. Namelijk dat iemand daarna zelf iemand ontmoet. Alsof het universum heeft gezien dat die persoon nu openstaat en klaar is om iemand te ontmoeten. Nota bene iemand die vaak niet voldoet aan de voorkeuren die ze bij de intake hebben doorgegeven.

Ben jij de single die openstaat om je te laten verrassen? Zie jij de waarde van iedere ontmoeting in en kun jij leren van iedere situatie? Dan is een bureau uitermate geschikt voor jou om een volgende stap te zetten.

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager