Iris en haar 12 dates-blog 2

Geplaatst op 2 oktober 2019 door just2match

Gisteren was de tweede aflevering van het avontuur van Iris en haar mannen. Als Matchmaker volg ik alle datingprogramma’s op de voet om zo te kijken wat ik, als eigenaar van een relatiebureau, eventueel nog kan oppikken.

Je merkt dat Iris iets meer van zichzelf laat zien. Waar Iris in de eerste aflevering nog heel aardig overkomt, wordt ons nu een andere kant getoond. Aan het begin van deze aflevering zien we Iris in gesprek met haar vriendin en die ons kijkers tussen neus en lippen door laat weten waarom haar vriendin nog vrijgezel is. ‘Ik ben zo gewend dat jij iedereen wegduwt!’ Het enige wat wij dan zien is dat Iris lichtelijk verbouwereerd is na deze opmerking. Tijdens het gesprek met de psycholoog horen we voor het eerst waarom Iris muren opbouwt voor zichzelf, namelijk omdat er in haar verleden sprake is geweest van misbruik en dakloos zijn. Daarnaast geeft Iris aan dat ze niet zo snel een oordeel moet hebben. Zo’n eerste telefoontje bijvoorbeeld maakt al dat ze een bepaald gevoel/beeld krijgt bij iemand. Niet zo handig omdat een succesvolle date begint bij het open staan voor een ander zonder vooraf een beeld voor jezelf te creëren.

Dan de mannen in deze aflevering: Date nummer 1 was een blonde man met ietwat verwilderd haar en een casual uiterlijk. Deze was aan de telefoon al zo hyper en ik hield dan ook mijn hart vast hoe de date zou verlopen. De date was in een art gallery. Het leek de man in kwestie wel leuk om iets anders te doen. Iris doet haar best om mee te gaan in de energie van de aanwezige man en stelt zelfs vragen. De date slaat helaas volledig de plank mis. We houden het er maar op dat de zenuwen hem de baas werden. Want tot twee keer toe heeft Iris persoonlijke opmerkingen gemaakt waar hij niet op inging. De eerste keer stonden ze stil bij een schilderij wat heel veel losmaakte bij Iris vanwege de blik die de dame had op het schilderij. Dit gaf ze ook te kennen. Hij had toen moeten vragen waarom dit haar zo raakte. Hij bleef echter stil, streek met zijn hand over zijn kin en zei ‘grappig’. Ik kon het wel uitgillen. Als ze even later aan de koffie zijn, stelt Iris zich wederom bloot door te zeggen dat ze op dit moment best wel veel innerlijke strijd ervaart. Hij zwijgt, legt zijn kin in zijn hand om erin te rusten en zegt, ‘grappig.’ Ik had wederom een moment van frustratie en zette het dit keer wel op het gillen. Hoe kon de man niet ingaan op dit soort opmerkingen? Iris kon niet wachten om de date af te sluiten. Advies van de psycholoog: Probeer de regie wat los te laten, geniet van de date en kijk dan wat er gebeurt.

Date nummer 2 was een blonde Amsterdammer die haar meenam squashen. Gekleed in legging, haltertop en pet trok ze haar roze hoge hakken eronder aan om zo toch een intro te maken. ‘Dat is gelukt hoor!’ zei de man toen ze te kennen gaf waarom ze haar hakken aan had. De Amsterdammer had alles onder controle. Zichzelf, het spel, het gesprek, hij stelde goede vragen door te luisteren en daarop te anticiperen. En had daardoor Iris ook onder controle, als in dat ze rustig was en kon genieten van de aandacht die hij haar gaf. Tijdens deze date komen we erachter waar Iris op zoek naar is. Een warm huis met een hond, rust, een gevoel waar je samen thuis komt om te koken etc. Iris vindt hem leuk, zelfverzekerd en vindt dat hij cool in het leven staat. Het afscheid met date 2 is dan ook een stuk gezelliger dan bij date 1. Tijdens het gesprek met de psycholoog gaf ze aan dat ze in de eerste instantie dacht dat hij niet haar type zou zijn, vanwege zijn hazenlip. Hij leek niet spannend genoeg en ze wist niet of hij haar wel genoeg zou uitdagen. Ze verbaasde zichzelf dan ook toen ze merkte dat ze hem leuker vond dan ze had gedacht en dat ze zelfs aantrekkingskracht voelde. Advies van de psycholoog: Laat de volgend keer de man het werk doen, wees niet altijd degene die vragen stelt en durf eens stil te zijn.

Date nummer 3 had volgens mij Italiaanse roots want op de achtergrond hoorde je het nummer Dolce Vita uit de jaren tachtig. Daarnaast was de man goed gekleed, had bruine ogen en bruin haar. Qua uiterlijk moest het wel goed zijn dacht ik aangezien Iris ergens in deze aflevering had geroepen dat ze viel op mannen met donker haar en borsthaar. Enfin ik kon het niet meer mis hebben. De man had zonnebloemen voor haar meegenomen en had een sloep van zijn vriend geleend om door Amsterdam te varen. Iris was op weg erheen in slaap gevallen en dat liet ze merken ook. Terwijl de man haar charmant in de boot hielp door haar hand te pakken zei ze’ Ik viel net in slaap dus je moet van goede huize komen om mij wakker te houden!’ Een bottere opmerking om een date te beginnen was er niet. Dat had ze zelf later ook wel door. Echter, de man glimlachte wat en liet het varen. Even later aan wal toen ze samen wat dronken liet Iris de stilte vallen. Ze had de opdracht van de psycholoog wel heel letterlijk genomen. De arme man werd er onwennig van en wist niet goed wat hij ermee moest. Het afscheid kwam daarna snel en Iris was blij dat ze weer naar huis mocht. Bij de psycholoog gaf ze te kennen dat deze man te lief was en te weinig tegengas had gegeven. ‘Als ik zo’n rotopmerking naar me toe had gekregen was ik niet zo lief gebleven. En als hij mij op mijn plek had gezet dan was ik misschien wel meteen wakker geworden!’

Tja, wat hebben we geleerd van deze aflevering? Uiterlijk zegt niet alles. Want date nummer 3 voldeed misschien aan het uiterlijke beeld maar date 2 was aantrekkelijker ondanks de hazenlip, omdat deze mannelijk was. Mannelijk als in dat hij de leiding nam. En laat dat nu juist een zeer belangrijk onderdeel zijn voor de Nederlandse man. Dit leiding nemen is iets waar de vrouw nog steeds op zoek naar is. Ja wij Nederlandse vrouwen kunnen een heleboel dingen zelf. Nee, we hebben vaak geen man meer nodig, toch? De ervaring toont ons echter het omgekeerde. Vrouwen vinden het heerlijk wanneer mannen hen vrouw laten zijn door de leiding te nemen.  Op naar de volgende aflevering.

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager