Iris en haar 12 dates- blog 4

Geplaatst op 17 oktober 2019 door just2match

In deze vierde aflevering met de laatste drie dates komt Iris de ware tegen. Verder werd duidelijk in het gesprek met de psycholoog dat ze geprezen werd om wat ze doet en wat er van haar verwacht werd. Voor haar gevoel heeft ze echter meer doorstaan maar daar hebben haar ouders haar nooit voor geprezen. Wanneer ze dus erkenning van iemand krijgt dan komt dat binnen! Ze wil het zo graag goed doen en doet daarom bovengemiddeld haar best. Dat gedrag nam ze mee in haar vorige relaties. Iets wat natuurlijk gaat opbreken.

Date nummer 1 laat weten dat ze iets formeels aan mag doen. Of nee, doe maar casual. De afspraak was in een kerk waar hij haar statig stond op te wachten. Hij, ik schat veertig plus, casual gekleed in poloshirt en spijkerbroek met nogal vlassig haar kon niet omgaan met de casual look van Iris. In zijn ogen was ze erg netjes gekleed. Ik had toch casual gezegd zie je hem denken. Waarop Iris semi verbaasd zegt ‘maar ik heb slippers aan!’ Uh niet echt schat, slippers zijn goedkope flipflops die je thuis draagt. Dit waren fancy sandaaltjes. Enfin het was nogal akward, aldus Iris. De arme man had het helemaal uitgestippeld. Hij had een tekst geschreven voor een ex vriendin. Iris mocht de melodie verzinnen en hij zou zingen. Anders gezegd hij zocht gewoon een producent voor zijn nummer. En Iris, de goedzak die ze is, ging erin mee. Maar Iris herpakt zich want als ze vraagt waarom ze in een kerk hebben afgesproken geeft hij als antwoord. ‘Laat ik de korte versie lang maken. Waarop Iris zegt ‘nee liever de lange versie verkort!’ Enfin, ik geloof dat het een goed idee is als date nummer 1 langs de psycholoog gaat.

 

Date nummer 2. Iris werd afgezet bij de bosjes en moest een heuvel op. Waar een blonde gast met wit t-shirt, grijze joggingbroek en blote voeten haar een kus gaf en een knuffel. Op de buitentafel had hij een fles water en verse jus d’orange neergezet. Om het gezonde tafereel af te maken had hij Tupperware bakjes met zelf gesneden fruit en groenten netjes uitgestald op een groen tafelkleed. Iris was meteen onder de indruk. Vooral zijn blote voeten en zijn wilde blonde haren deden het. Het maakte iets bij haar los. Ik vermoed het wilde in haar. Ze wilde dan ook meteen van alles van hem weten. Voordat ze vragen kon stellen gingen ze eerst balanceren. Hij eerst natuurlijk om het voor te doen. Daarna mocht Iris. Als echte gentleman gaf hij haar een hand. Het was overduidelijk dat Iris fysiek tot hem was aangetrokken. Toen ze van de lijn viel, viel ze tegen hem aan en plaatste haar hand op zijn borst. Daarna trok ze haar elastiek uit haar staart en liet haar haren waaien. Een tweede poging dan. Ondanks dat beiden hun best deden om de date zo ontspannen mogelijk te laten verlopen was de spanning om te snijden. Goede spanning, waarin de aantrekkingskracht van het beeldscherm spatte. Zo negatief ongemakkelijk Iris was bij date 1. Zo positief ongemakkelijk was ze bij deze gast. Na poging 2 gingen ze bijpraten op een hek of zoiets waar Iris om zijn leeftijd vroeg. Ze was verbaasd dat ze hem leuk vond. Normaal viel ze niet op gasten van haar eigen leeftijd. Die leiden normaal een party leven dat is niet aan haar besteed. Gelukkig hield hij ook niet van bravoure. De oplettende kijken zal hebben gezien dat Iris hem veel aanraakte. Ze zat in zijn haren, raakte zijn benen aan etc. Hij zag aan Iris dat ze het koud kreeg. Gelukkig had hij daar rekening mee gehouden en een kleed meegenomen. Eenmaal samen onder het kleed dicht tegen elkaar aan werd de verbinding nog sterker. Het was alsof ze twee tieners waren die elkaar wilden zoenen. Zo jammer dat hij dat niet heeft gedaan. Dan maar op naar date nummer 3.

De psycholoog; ‘Dat kinderlijke van deze date staat voor iets! Is dat vrijheid, ontspannenheid, nieuwsgierigheid?’ Volgens Iris laat het haar iets puurs zien. Ik zeg nee, het staat voor datgene wat ze heeft gemist, ze mocht geen kind zijn en bij hem kan ze haar kind naar boven laten komen.

De laatste van de reeks, date 3 was Engelsman, Simon. Hij was komiek bij Boom Chicago, gekleed in spijkerblouse nam hij haar mee naar een gamehal. Een ruimte waar vooral jongens lekker kunnen gamen. Uiteraard totaal geen plek voor Iris. Maar Simon had zoveel humor dat hij haar zelfs aan de cocktail kreeg. Alcoholvrij uiteraard. Normaliter doet Iris alleen aan gezonde drankjes want ze had zichzelf wijsgemaakt dat dit bij haar hoorde. Maar in het hele proces is Iris wat losser geworden. Vooral naar haarzelf toe. Ze was zo zichzelf dat de hakken uitgingen en ze losging op de apparaten. In deze laatste date was Iris zowel de therapeut als zichzelf. Ze vertelde dat de piano haar bescherming is, daarachter voelt ze zich veilig, dat is wat ze kan. Hij verschuilt zich achter grapjes om zo om de kern heen te draaien en mensen niet dichterbij te laten komen.

Psycholoog; ‘Wat heeft deze reis jou gebracht?’

Iris; ‘de ervaringen die ik tot nu toe heb gemaakt hebben ervoor gezorgd dat ik nu dichter bij mezelf ben gekomen. Minder snel een oordeel heb. Ik nu een veel beter beeld van wat ik leuk vind in een man.’ ‘Je bent op zoek gegaan naar intimiteit en verbinding, zeg liefde. Daar ben je een stuk dichter bij gekomen omdat je bent gaan staan voor wie je nu bent.’ Dit laatste is misschien wel het belangrijkste wat de beste man tot nu toe heeft gezegd! Zoveel vrouwen kampen met hetzelfde probleem als Iris. Door negatieve ervaringen uit het verleden die niet verwerkt zijn komen veel vrouwen in een soort van please gedrag terecht. Waarin ze zichzelf wegcijferen en na verloop van tijd raken ze kwijt wie ze zijn en waar ze voor staan. Iris is in ieder geval op de goede weg. Volgende week moet ze vier mannen kiezen met wie ze een vervolgdate wilt. Ik heb de ware voor Iris al gespot! En jij?

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager