Iris en haar 12 dates-blog 5

Geplaatst op 25 oktober 2019 door just2match

‘Hoe was dat die 12 dates?’
‘Intensief en ik kijk er nu anders tegenaan. Er is een sluier van me af gegaan, alsof er iets van mijn schouders is gevallen. Ik ben niet zo kwetsbaar als dat ik dacht dat ik was.’ Inderdaad Iris, dat heb je jezelf wijsgemaakt al die tijd. De volgende stap is vier mannen kiezen met wie ze een tweede date wilt.

Een van de gelukkigen is Dennis. De eerste man in de reeks die indruk maakte op Iris. Niet zozeer vanwege zijn uiterlijk, hij heeft een hazenlip, maar omdat hij zelfverzekerd in zijn schoenen staat. Daarnaast is hij open en gemoedelijk. Ze is nu nieuwsgierig of hij ook een uitgesproken andere kant heeft. Dennis nam haar mee vliegvissen, dat had hij in Australie gedaan. Compleet met doosje levende wormen en waadbroek.
‘Het is lang wachten, maar wel rustgevend.’ aldus Dennis.
Iris had meteen raak. Om het vissen iets spannender te maken hees ze zich in de waadbroek. Galant als hij was hield hij bij het te water gaan haar hand vast om ervoor te zorgen dat ze niet zou uitglijden.
Daarna gingen ze samen de sprong wagen. In het water wel te verstaan want het was prachtig weer. ‘Is het water niet ranzig?’
Nee Iris, spring nu maar!
‘Trouwen heb ik niet veel mee!’ zegt Iris. ‘Waarom?’ vraag Dennis.
‘Gewoon’ antwoord ze terwijl ze blijft watertrappelen. We komen er niet achter waarom ze niet wil trouwen. Ervaring leert dat het niet willen trouwen met twee dingen te maken heeft. Met negatieve ervaringen uit het verleden, of men is simpelweg niet de ware tegengekomen die deze wens opwekt.
Even een minpuntje was toen Dennis haar omhoog tilde uit het water. Zijn witte lijf, zijn bierbuik en de te lage afgezakte zwemshort maakte hem niet echt aantrekkelijk. Gelukkig deed hij een handdoek om zijn middel.
‘Wat voor man past er bij jou?’
‘Bij wie ik me veilig voel, rust vind, die me uitdaagt, mij aankan.’ Dat laatste is iets wat haar vrienden zeggen.  Zou ze een weekend met hem weg willen? Ik denk het niet!

Tussen date 1 en date 2 komt vriend en mental coach John langs om met Iris te boksen.
Tijdens het boksen tergt John haar tot het uiterste net zo lang tot ze stop zegt. Iris zegt alleen geen stop. Het is John die stopt!
‘Waarom roep je niet stop?’
Stilte…. ‘Omdat ik het gevoel heb dat ik niet mag opgeven.’
Daar is die innerlijke stem weer uit het verleden.

Op naar haar tweede date dan met Ralph. Er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht als ze elkaar bellen. Ze had bij haar eerste date met hem meteen een fysieke aantrekkingskracht. Dat was echter omdat ze slechts 1 kant had gezien van Ralph. De vlotte, succesvolle, bedreven man, alles was vol tijdens die date, er was geen stilte. Kon hij daar ook mee overweg? Ralph was het tegenovergestelde van Dennis. Ik zeg, kom maar op.
Iris gaat los op haar garderobe en make up bij deze date. Goud met zwarte korte jurk, zwarte stiletto hakken. Ralph ademde in en blies langzaam zijn adem uit terwijl hij zijn rug strekte. Zwaar onder de indruk van de verschijning van Iris.
Hij stond op van zijn tafeltje van het terras om haar te begroeten.
‘Hallo knappe man!’ Pfff Iris, why?
Tijdens het gesprek over dat hij vegetariër is en zij van vis houdt zegt hij ineens; ‘sorry dat ik niet luister ik zit alleen maar naar je ogen te kijken.’ Iris lacht lichtelijk sarcastisch…’oh slijmbal!’
‘Ben jij een beetje een player?’
Hij moest even nadenken. ‘Nee eigenlijk niet.’
De date verloopt niet soepel. Hij is te snel afgeleid vind Iris. Zij daarentegen vraagt teveel vragen om zo krampachtig controle te krijgen om Ralph daar te krijgen waar ze hem hebben wilt. Namelijk een Ralph die zij aantrekkelijk vindt van de binnenkant.
Ralph geeft echter aan dat hij best zenuwachtig is en daardoor niet geheel zichzelf kan zijn.
‘Durf jij toe te geven aan intens verdrietig zijn of woedend zijn?’ vraag ze dan.
‘Nee, ik geef toe, dat doe ik te weinig.’
‘Waarom niet?’
‘Dat weet ik niet.’
Het is duidelijk niet het antwoord wat Iris wil horen.
‘Hoe dubbel het ook klinkt het is ook heel fijn om zo diep te gaan.’
Ja dat kon hij zich wel voorstellen, dat het balans zou brengen.
‘Maar voel je het ook?’ vraagt ze net niet geïrriteerd.
Als ze bij de psycholoog zit geeft ze aan dat de irritaties van haar kant behoorlijk toenamen tijdens de date. Omdat Ralph zich niet kon openen. Niet de echte Ralph liet zien.
Ze was teleurgesteld. Deze reactie is iets wat ik als matchmaker regelmatig zie.
Men is zwaar onder de indruk van iemand bij een eerste date vanwege het uiterlijk of succes. Dat maakt dat men alleen nog maar kan vallen bij een vervolgdate. Simpelweg omdat de lat te hoog is gelegd.
Op een gegeven moment maakt Ralph de opmerking dat hij weet waarom hij niet geheel zichzelf durft te zijn.
‘Omdat ik bang ben dat ik dan misschien te saai ben voor jou!’
‘Wat mooi dat je dat uitspreekt, nu zie ik een stukje van de echte jou.’
Na het eten staan ze op om samen nog een ijsje eten. Iets wat Iris volgens mij niet genoeg doet gezien haar frêle postuur.
Als ze samen op een bankje zitten voor de ijssalon neemt ze weer de leiding door te zeggen; ‘wat zou je me nog willen zeggen als ik over 5 minuten naar huis ga?’
‘Uh je gaat helemaal niet naar huis over 5 minuten’ zegt hij ineens zelfverzekerd.
‘Oh nee we zouden nog sterren kijken.’
‘Weet jij een donkere plek? Wacht laten we een stuk lopen. Dat maakt dat ik nog langer van je kan genieten’ zei hij terwijl hij haar uitkleedde met zijn ogen. Wat Iris totaal niet doorhad aangezien ze hem niet aankeek. Omdat ze een donkere plek nodig hebben zonder lichtvervuiling neemt Iris hem mee naar haar woning waar ze verblijft.
Bij haar thuis raakt hij haar aan, streelt met zijn hand over haar arm, hij ziet het duidelijk wel zitten met Iris maar het is te laat.
Iris heeft niet gezien wat ze wilde en dus gooit ze de handdoek in de ring. Zij wil pitten.
‘Heeft hij nog een kans?’ vraagt de psycholoog? Iris denk van niet.

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager