Iris en haar 12 dates-laatste blog

Geplaatst op 8 november 2019 door just2match

In deze laatste aflevering gaat Iris een weekendje weg. Ze moest officieel 2 kandidaten kiezen met wie ze een laatste stap zou ondernemen maar liever was ze alleen met Arne gegaan. Ralph had ze bij hun vorige date geen ruimte gegeven en daarom krijgt hij een derde mogelijkheid om zichzelf opnieuw te laten zien. Hij neemt haar mee naar Barcelona zijn tweede thuis want daar heeft hij een tijd gewoond. Ralph had het niet verwacht maar wel gehoopt dat ze voor hem zou kiezen. Iris gaf aan dat ze haar twijfels had omdat ze tijdens de tweede date veel te veel op zoek was naar iets. Wat hij totaal niet door had.

‘Zoen je snel?’, vraagt Iris als ze in de witte BMW van het vliegveld van Barcelona naar de plek van bestemming rijden.

‘In principe niet maar soms ook weer wel.’

Wat is dat nou weer voor antwoord Ralph! Zij hoefde zich echter geen zorgen te maken want zoenen en intiem worden is iets wat hij nog even uitstelt. Want ze heeft nog een ontmoeting hierna. En dus houdt Ralph de eer aan zichzelf.

‘Romantisch hoor,’ zegt Iris als ze het terrein van het zonovergoten appartement betreden. Het typische Spaanse huis met zwembad, betegeld terras met wuivende palmen en hangende seringen en overal groen om hen heen is de achtergrond voor hun rendez-vous.

‘Dat suggereert wat,’ zegt Ralph. De arme man moest eens weten.

‘Wie het eerste bij het zwembad is!’

Iris rent en doet haar bommetje in het water. Ralph volgt uiteraard.

‘Ik vind het nu al leuker dan de tweede date.’

‘Die je stom vond.’

Ze liggen op hun rug aan de rand van het zwembad met hun benen spartelend in het water. s’ Avonds tijdens het eten wil Iris meer van hem weten.

‘Wil jij kinderen?’

‘Ja!’

‘Ja?’

‘Ja, ik weet nog niet wanneer en met wie.’

‘Heb je daar ideeën over?’

‘Ja vooral veel oefenen,’ grapt Ralph terwijl hij met zijn eten bezig is. Iris kan het grapje niet waarderen.

‘Ik ben aan het nadenken over mijn toekomst en wil graag een nieuw huis, groter, om iets in op te bouwen.’ Ralph denkt daar anders over.

‘De basis is dat je het leuk hebt samen, de rest zijn futiliteiten!’

Iris is het daar niet mee eens als we naar haar gelaatsuitdrukking kijken. Een fundamenteel verschil tussen beide. De volgende ochtend heeft Iris buiten op het terras het ontbijt klaargezet. Hij vraagt om een kus van haar en ze geeft hem een kus op zijn wang.

‘Wat zie je er heerlijk uit deze morgen,’ zegt Ralph terwijl zijn ogen over haar lichaam glijden.

‘Zou je met mij trouwen als ik het nu zo vragen?’

‘Tuurlijk’ zegt Ralph.  ‘Zeker als je 2x per week ontbijt voor me maakt.’

‘Jij met mij?’

‘Nee, dat gevoel heb ik nog niet’ zegt Iris  droog en gaat vervolgens door met ontbijten.

‘Maar het is wel serieus en oprecht dat ik hier zit.’

‘Dat weet ik over twee weken pas’ zegt Ralph.

‘Ik zit hier half verliefd te praten over huizen,trouwen etc. maar volgende week zit je daar met iemand anders.’

‘Dat haalt niks weg over mijn intentie en oprechtheid naar jou.’

Is dat zo Iris? Ik hoor het haar zeggen maar ik vraag het me af. In de middag neemt Ralph haar mee om te parasailen. Bring me a higher love klinkt er op de achtergrond!

‘Dat had ik echt nooit gedurfd!’ zegt Iris duidelijk bewogen door deze belevenis.

‘Ben super trots op je.’ In de lucht voelde ze zoveel. Daar kon ze boven alles uitkijken. Tranen, emoties. Alles kwam samen. Super bijzonder moment. Wat een vrijheid. Op de tweede avond gaan ze op visite bij twee hele goede vrienden, een stelletje, van Ralph.

‘Is er iets wat ik absoluut over hem moet weten?’ vraagt ze aan zijn vrienden.

‘Hij maakt het soms moeilijk voor zichzelf want hij is verlegen en gevoelig,’ antwoordt zijn vriend.

‘Ja een beetje slijmerig,’ vult Iris aan.

Uh, nee Iris, dit is wie hij is! Jammer dat ze dat nog steeds niet heeft gezien. Ralph sloeg echter weer de plank mis volgens Iris want tijdens het etentje maakte hij geen connectie met haar. Hij betrok haar niet in echt in het gesprek met zijn vrienden. Toch zegt ze de volgende ochtend dat ze een super leuke avond heeft gehad! Serieus! Niks over het feit dat ze het niet leuk vond dat hij haar niet had betrokken in het gesprek gisteren. Enfin. Ze zal er haar reden voor hebben dat ze daarover zwijgt. Bij de rit naar het vliegveld was de spanning te snijden. Het was koud en vol teleurstelling van beide kanten. Er was weinig gespreksstof over.

‘Hoe kijk je uit naar het weekend met Arne? En waar ga je op letten?’ vroeg de psycholoog bij de tussentijdse evaluatie. ‘Niet teveel verwachten,’ zegt Iris.

Dan de veelbelovende ontmoeting met Arne. Vanaf de begroeting tot het einde was alles anders dan bij Ralph. Waar ze bij Ralph een snelle knuffel gaf viel ze praktisch in de armen van Arne. Ze lieten elkaar niet los, secondelang. In zijn witte bestelwagen gaan ze op pad.

‘Jij kan goed rijden, dat vind ik sexy aan een man!’ Arne lacht en pakt haar hand vast.

‘Ik vind het fijn om je hand vast te houden.’

Arne neemt haar mee naar een huisje op het platteland in de buurt van Deventer. Er zijn boven twee kamertjes naast elkaar met alleen een tweepersoonsbed erin. Iris claimt een bed en Arne krijgt de andere. Toch duurt het niet lang voordat Iris naast hem kruipt. Op hun eerste avond gaan ze sushi eten.

‘Wil jij een foto maken van ons?’ vraagt ze aan de serveerster.

‘Heb je nog iets op te biechten wat ik moet weten?’ vroeg ze geduldig terwijl ze een hap sushi wegwerkte. Arne denkt even na.

‘Ik ben fan geweest van de Spice Girls!’

Pret alom daar aan de tafel. Als ze het restaurant verlaten slaat ze haar arm om hem heen, en hij de zijne om haar middel. Samen lopen ze zo door de smalle straatjes. Als een verliefd stel dwarrelen ze om elkaar heen. Dansend op het plein van Deventer omringd door de lichtjes van de cafés om hen heen. Ze flirten heen en weer en al snel word er echt gezoend. De volgende ochtend is het weiland bedekt met een laaghangende mist. Net als bij Iris want deze is als een blad aan de boom omgeslagen. In paniek zit ze buiten op de tafel en belt ze de psycholoog om te zeggen dat ze naar huis wilt. Dat ze helemaal niet in dat huisje met Arne wilt zijn. En dat ze zichzelf hebben wijsgemaakt dat ze verliefd zijn. We komen er niet achter waarom Iris tot deze conclusie is gekomen. Noch zien we iets van de reactie van Arne. Behalve dat hij er in de eerste instantie niet blij mee is gezien zijn expressie als ze hem mededeelt wat ze voelt. Ze zitten op dat moment buiten op een kleed als de regen opeens met bakken uit de lucht valt.

I still haven’t found what I’m looking for klinkt er sarcastisch op de achtergrond. Fijn zulke programmamakers die wel van een grapje houden. Elk nummer in deze aflevering die op de achtergrond word gespeeld voldoet aan de stemming van Iris en haar date. Het weekend is anders verlopen dan ze had gedacht. Desalniettemin heeft ze duidelijk haar grenzen durven aangeven en dat voelde als een overwinning an sich. Ze vond het zonde want ze had het anders kunnen doen. Dat is waar Iris, naar mijn mening, de mist in gaat. Ik zie het bij klanten ook. ‘Wat een zonde van mijn tijd!’ word er geroepen wanneer er geen match is ontstaan. Toch bevat ieder afspraakje waardevolle lessen. Omdat je van iedere ontmoeting iets leert. Iets over de ander en gewis iets over jezelf. Mits je zelfreflectie kunt toepassen.

Enfin, de zoektocht voor Iris met een camera achter haar is tot een eind gekomen. ‘Wat is er veranderd?’, vraagt de psycholoog. Ze is van zichzelf gaan houden. Dat had ze voorheen niet. Een veel voorkomend probleem. Het niet houden van jezelf is iets wat ik ook bij klanten en mensen om mij heen zie terugkomen. Ze is van overleven naar leven gegaan. Ze is oké zoals ze is en ervaart nu pas dat ze er mag zijn zonder dat ze iets doet. Zonder tegenprestatie want dat is wat ze altijd in het verleden heeft ervaren.

‘Ook al zit ik hier niet met een man!’ De liefde heeft haar gevonden. Aldus Iris. Was Iris werkelijk op zoek? Of heeft ze de mannen gebruikt om vooral haarzelf te vinden? Wij zullen het in ieder geval nooit te weten komen.

Wij wensen Iris en haar dates natuurlijk alle geluk van de wereld. En voor alle singles onder ons. Heb je nog niemand gevonden kijk dan eens op onze site of wij iets voor jou kunnen betekenen.

 

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager