Iris en haar 12 dates

Geplaatst op 25 september 2019 door just2match

Gisteren, 24 sept 2019, was de eerste aflevering van het avontuur van Iris en haar mannen.

Als Matchmaker volg ik alle datingprogramma’s op de voet om zo te kijken wat ik, als eigenaar van een relatiebureau, eventueel nog kan oppikken.

Voor degene die het niet gezien hebben, het concept is simpel. Iris is 32 en single. Ze wordt op date gestuurd met 12 verschillende mannen om zo niet alleen de liefde te vinden, maar vooral zichzelf. Na afloop van iedere date evalueert ze deze met de psycholoog Lennart Klipp.

Hoe kwam Iris op mij over? Super aardig, mooi en talentvol, met veel positieve energie. Tegelijkertijd zag ik angst en terughoudendheid. Ik weet niet waarom de programmamakers ervoor gekozen hebben om haar de controle te geven om zelf de mannen te bellen. Dat was nu juist een mooie eerste stap geweest voor Iris om dingen te leren loslaten en te laten gebeuren.

Dan de mannen: Date nummer 1 was een 54-jarige, kale, fitte vijftiger die haar meenam naar een trainingparcours. Zeg vikingrun. Waar ze klommen, zwaaiden, sprongen en vul de rest maar in. Slim want op die manier zag hij haar in sportkleding wat semi-sexy kan zijn. Daarnaast was het een prachtige manier om haar legitiem te kunnen aanraken als ze hulp nodig had. Dat bleek ook zo te zijn, want het parcours was pittig en ze had geregeld zijn helpende hand nodig. Het mocht echter niet baten, want Iris had duidelijk geen fysieke klik met hem.

Date nummer 2 was een Afrikaanse prins wiens vader in Benin woont. Deze probeerde Iris te imponeren met zijn jetset lifestyle en kookkunsten in zijn mooie appartement in Amsterdam. Van de drie dates is het deze gelukt om bij Iris inderdaad iets te doen opborrelen. Van de champagne tot het uitzicht op het dakterras en, wat altijd scoort, een heerlijke maaltijd. Een man die duidelijk weet hoe hij indruk kan maken op vrouwen.

Date nummer 3 was een oer-Hollandse jongeman met veel haar op zijn lijf. Hij liet Iris naar het strand komen en begon met het verzoek of ze het goed vond om elkaar twee minuten in de ogen te kijken zonder iets te zeggen, om zo de verbinding te zoeken. Om vervolgens een duik in de zee te nemen. Ook deze date was fysiek, anders vraag je niet of iemand haar badpak of bikini wilt meenemen, ervan uitgaand dat de dame in kwestie dit prima vond. Nu had deze date veel potentie, ware het niet dat de beste man zijn eigen (wijn)glazen ingooide toen hij te kennen gaf dat hij wel van losse scharrels hield. Je zag als kijker dat Iris meteen verstokte en een blokkade optrok. Dit was zo niet wie zij was of hoe zij in het leven stond. Kortom, date nummer 3 moest alleen de zee in, voor Iris was het over.

Tot slot het advies van de psycholoog.

Deze gaf prima adviezen aan Iris om zo weer open te staan voor de volgende date. Soms had hij wat meer de diepte in mogen gaan, maar wie ben ik. Ik sta overigens wel achter het concept om tijdens het daten altijd evaluatiegesprekken te hebben met een coach of Matchmaker.  Bij date 3 had ik Iris als advies meegegeven om meer door te vragen. Nu gaf ze te kennen dat ze totaal niets had met de liefdeskeuzes van deze date. Zij is op zoek naar een vaste relatie waarin commitment en intimiteit een belangrijke rol spelen. Ze had kunnen vragen of hij in staat is om een vaste relatie te hebben. Of wat hij verstaat onder een vaste relatie. Wat zijn toekomstplannen zijn en hoe zijn ideale relatie eruit zou zien. Op die manier had de date een andere wending kunnen krijgen.

Tijdens het kijken vroeg ik mij af of de mannen zelf hun date hebben bedacht of dat ze dit hebben doorgekregen van de makers. Ook vroeg ik me af waarop de keuzes voor deze mannen als match gebaseerd zijn.

Dan nu mijn vragen voor jullie lezers: Wat vonden jullie van de keuzes die de mannen hebben gemaakt? Zou jij het leuk vinden om meteen in badpak te verschijnen op een eerste date? Of te gaan zweten? Of bij een vreemde in huis te stappen? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties.

 

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager