Iris en haar dates 12-blog 3

Geplaatst op 11 oktober 2019 door just2match

In deze aflevering: Tranen om wat ze nooit zal hebben, dat thuis wat ze heeft gemist. Jammer genoeg ging de psycholoog er niet op in. Althans niet wat wij hebben gezien. Iris en haar garderobe, keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Doe jij ook zo je best wanneer je op date gaat? Iris doet in ieder geval haar best om mooi voor de dag te komen bij iedere date. Top!

Date nummer 1 was een Surinaamse kunstenaar. Iris sloeg bij binnenkomst haar arm om hem heen. Eerste indruk? Nee, niet meteen een aantrekkingskracht. Ik zie mezelf niet gek doen op een doek. Doet Iris überhaupt gek is de vraag die bij mij op kwam. Ter inleiding en inspiratie voordat ze gek zouden doen op het doek, had hij een lied uit haar eigen reportoire gekozen. Laat hij nou net dat ene nummer hebben gekozen wat voor haar heel veel betekende omdat het over een overledene ging. Ze werd er verdrietig van. Dat zag je duidelijk in haar ogen. Ongemakkelijk aan haar oorbellen friemelend tijdens het stuk. Iris mocht aan de slag met de emoties die in haar opkwamen om dat te vertalen naar het doek. Ze vond het cool bedacht en haar lach werd breder. Hoewel ze haar doek super lelijk vond zag je dat ze het fijn vond om haar emotie kwijt te kunnen in de kleuren en vormen. Zijn doek vond ze cool…het waren haar ogen. Er zat een concrete gedachte achter haar schilderij vertelde ze. Het was een aandenken aan Leonard Cohen, vriend en dichter, iemand die gelooft dat je kunt kiezen om naar het groene gras te kijken of naar de donkere lucht. Hij is overleden en ze heeft geprobeerd dat te schilderen wat Cohen haar heeft geleerd. ‘Wat zou je met mij willen delen in 5 minuten?’ vroeg ze toen ze na het schilderen tijd namen voor een sapje en wat vers fruit. Hij deelde dat hij een hulpverleners verleden had.  Zij dat ze nu in een proces zit wat voor haar confronterend is. Ze vond de date super leuk. Heel relax. Je ziet dat Iris inderdaad meer ontspannend in de wedstrijd zit. Schattig ook de taxichauffeusse wiens vriend op haar zat te wachten met kop thee. De psycholoog wist niet of ze date nr 1 nou leuk vond of niet. Als hij goed had gekeken had hij gezien dat ze zich vriendschappelijk op haar gemak voelde maar de vonk sprong er totaal niet van af. Wanneer een vrouw een man leuk vindt dan zie je een aantal dingen voorbij komen. Dat deel ik aan het eind van de serie met jullie. ‘Heb je nu meer zicht?’ vraag de psycholoog. Ze hoopt op een sterke persoonlijkheid, groot niet zozeer letterlijk maar qua persoonlijkheid, iemand die authentiek is. De psycholoog vult aan: Die ergens voor staat, zelfverzekerd, keuzes durft te maken. Zij wilt impressed worden.Dat ze stil valt. Dat moet er zijn volgens haar.

 

Date nummer 2 was de blonde Nederlandse Ralph. Deze noemde zijn voor en achternaam. Frappant want waarom wil je alle kijkers laten weten wie je bent?  Want ik googelde hem meteen. De afspraak was wat ik kon zien in het Amsterdamse bos, bij de geitenboerderij. ‘Wat zie je er mooi uit!’ Een mooie binnenkomer van hem. Altijd goed om een date te beginnen met een compliment. Hij wilde haar de ezels laten zien want die zijn trouw tot aan de dood. Daarnaast rouwt de een wanneer de andere overlijdt. ‘Laten we daar om raad vragen.’ was zijn advies. Iris was vanaf het eerste moment onder de indruk want voor ze het wist viel ze met de deur in huis. ‘Wat ben jij knap zeg!’ Ralph heeft het niet voor het eerst gehoord zag ik en reageerde perfect. ‘Dat is wederzijds!’ zei hij terwijl hij zijn hand door zijn haar haalde om het naar achteren de duwen vanwege de wind. ‘ Maar het gaat om de inhoud.’ De wind raasde door de bomen en hoorde je duidelijk om hen heen waaien. ‘Als er een boom omvalt dan red ik jou. Niet raar opkijken als ik dan op je spring!’ Dit was precies waar Iris op zoek naar is. De man die alles onder controle heeft en die haar beschermt wanneer dat nodig is. Zodat zij de damsel in distress kan zijn. ‘Zullen we een stukje lopen?’ Iris was overduidelijk onder de indruk. Ze was weg van zijn uiterlijk, energie en uitstraling. Ralph had een interessante kijk op verliefdheid. In zijn beleving waren er twee soorten: Een die rationeel is en met iemand met wie je super leuk kunt lachen, die slim is en wat goed voelt. De andere is een verliefdheid waar je niets van snapt maar je bent zo verschrikkelijk gelukkig. ‘Dat laatste heb je niks aan want dan kun je net zo goed xtc slikken, heeft geen toekomst.’ Aldus Ralph. Iris haar ogen lieten hem niet los, haar lach was anders, ze flirtte. Hij had praatjes, maar ze vond hem leuk. Hij had thee meegenomen in thermos met verse gember erin, how cool is that. Kiss me van Sixpence non the richer klonk op de achtergrond. Toepasselijker kon het niet. Als hij haar had gezoend had ze hem niet weggeduwd. ‘Ik laat je heel gauw iets weten voor een vervolgafspraak!’ Ze kust hem op zijn wang en gaf hem een knuffel. De grijns in de taxi was zo groot, bijna oogverblindend. Vervolgafspraak, check! De psycholoog: mooie ontwikkeling, je leek open, vrijer, hoe kan dat? Lag dat aan hem, of aan onze gesprekken? Volgens Iris waren het de tools die ze had gekregen. Ik zeg, nee schat, het was Ralph die dit bij je losmaakte. De psycholoog vond dat ze nog steeds in de regie was maar wel een stuk losser. ‘Gaat het lukken om open te staan voor de volgende date?’ ‘Ja hoor, ik kan dat parkeren.’

 

Tussendoor komen de vriendinnen langs. Je ziet dat Iris er blij mee is. Even ventileren bij de meiden. Girltime altijd goed.

 

Date nummer 3 sprak Engels en kwam oorspronkelijk uit Israel. Deze nam haar mee naar de kermis in de botsauto’s wat haar niet kon bekoren. De man was duidelijk nerveus en wist niet zo goed de juiste vragen te stellen. Vandaar dat hij haar waarschijnlijk meenam naar de kermis ter afleiding. Bij iedere date word Iris opgehaald door een taxi met een bijbehorende chauffeur. De taxichauffeur die bij deze rit hoorde stelde meer vragen dan de psycholoog. ‘Zoen je snel?  Heb je getinderd of op blind date geweest? Ga je snel weg of blijf je zitten als het niet leuk is?’ Enfin, Iris moest even nadenken maar gaf verheugd antwoord. De date was zoals gezegd geen succes. Iris deed ook weer iets wat ze niet wilde, in de botsauto’s gaan. Schieten was meer haar ding. De kermis had meer indruk gemaakt dan de date. Om de drukte te ontsnappen zochten ze een plek om bij te komen. Verderop was een schommel en daar had ze wat meer connectie. Hoewel Iris duidelijk geen verbinding had met deze man bleef ze rustig en aardig. Dat deed ze uit beleefdheid want het was een lieve jongen. Vanuit diezelfde beleefdheid gaf ze hem drie zoenen en zei hem gedag. Op de vraag van de psycholoog wat ze van hem vond was het antwoord:’netjes als een kip zonder kruiden/zout.’ Aldus de metafoor.

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager