Juiste partnerkeuze

Juiste Partner Keuze

Geplaatst op 25 april 2019 door just2match

Op wat voor types valt u eigenlijk? Doorgaans op “foute” mannen? Valt u keer op keer weer op dominante vrouwen? Denk er maar eens over na. Uw partnerkeuze zegt namelijk veel over uzelf. Heel veel zelfs. Vreemd maar waarom zoekt u vaak iemand die uw zelfbeeld versterkt. Hoe meer u uzelf de moeite waard acht, des te hogere eisen u zult stellen aan uw (toekomstige) partner.

Ziet u zichzelf eerder als iemand die minderwaardig is, dan zult u zich dus eerder aangetrokken voelen tot iemand die dat beeld bevestigt. Daarbij komt dat als u zelfverzekerd bent u eerder zult vallen op iemand die qua persoonlijkheid, intelligentie en achtergrond veel op u lijkt. Als u echter het idee hebt dat u het minder goed met uzelf getroffen hebt, dan zult u eerder op zoek gaan naar uw regelrechte tegenpool, naar iemand die u op de een of andere manier aanvult. Soort zoekt soort of opposites attract (elkaars tegenpolen aantrekken). Dat zijn de twee theorieën die in zwang zijn wat betreft partnerkeuze. Ofwel we vallen op iemand die op ons lijkt of waar wij herkenning zien. Ik noem dat homogamie. Ofwel we zijn heterogaam en dan worden we juist door tegenstellingen aangetrokken. Zo bezien bestaat een verkeerde partner eigenlijk niet, want iedere partner is de partner die op dat moment de juiste voor u is. U hebt hem of haar immers zelf geselecteerd, iemand die op dat moment bij u past. Maar goed, verschillen zorgen ervoor dat u zich nooit hoeft te vervelen en altijd kunt blijven verbazen over zijn of haar andersoortigheid. Het voordeel van overeenkomsten is echter dat het de kans op eenduurzame mooie liefdesrelatie vergroot.

Zo blijkt uit onderzoek dat liefdesrelaties tussen mensen die qua levensstijl, fysieke aantrekkelijkheid en intelligentie veel gemeen hebben, succesvoller zijn en langer duren. Bij het zoeken van een partner spelen dus achtergrond en milieu, opleidingsniveau, ambities, belangrijke waarden en interesses een belangrijke rol. Het is ook belangrijk dat persoonlijkheden op elkaar aansluiten. Karaktereigenschappen hoeven daarom dan ook niet altijd overeen te stemmen, maar moeten elkaar aanvullen.

Mijn advies in het maken van de juiste partner keuze:

Maak kenmerkende eigenschappen, leefpatronen en partnerwensen voor uzelf zichtbaar. Dit verdiept het inzicht in wie u bent en wat u zoekt in de liefde en leidt tot realistische verwachtingen. Het brengt uzelf verder in de zoektocht naar de persoon die écht bij u past.

Mocht u vragen hebben over, Juiste Partner Keuze, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager