Leeftijd is maar een nummer

Geplaatst op 2 augustus 2019 door just2match

Je bent zo oud als je je voelt! Een veel gebruikte uitspraak van velen. Met name van mensen die al op leeftijd zijn en zich nog jong voelen. Als het gaat om relaties speelt leeftijd dan een rol?

Ja en nee. Leeftijdsverschil speelt geen rol als je van jezelf weet in welke fase jij je bevindt. Wanneer je iemand ontmoet die ouder of jonger is dan jij dan zijn er een aantal vragen die jezelf en elkaar moet stellen. Willen jullie beide nog kinderen en trouwen of heb je die behoeften niet meer?

Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is wanneer je hieraan wilt beginnen. Als je duidelijk bent als het gaat om jouw wensen dan kun je gerust daten met iemand die ouder of jonger is. Mits je alles eerlijk uitspreekt naar elkaar.

De ervaring laat ook zien dat mensen (kunnen) veranderen. Als jij als 40 plus vrouw op date gaat met een dertiger dan kan je ervan uitgaan, of moet je er rekening mee houden dat zijn wensen en behoeften kunnen veranderen. Zo kan hij aan het begin van de relatie hebben aangegeven geen kinderwens te hebben. Om na een aantal jaren toch andere gevoelens te krijgen. Ga daarom altijd in gesprek met je partner en blijf elkaar herontdekken. Iedere keer weer. Leefstijl is een tweede puant. Kunnen jullie elkaar bijbenen? Ben jij een fanatiek sporter en heeft hij net als jij ook zo’n sportieve leefstijl dan is dat reuze meegenomen.

Ben je als vrouw wat jonger en kom je iemand tegen die veel ouder is dan geldt hetzelfde. Stel jezelf en de ander de vraag wat je wilt. Wil hij nog trouwen, of juist niet? Vergeet niet dat iedereen een verleden heeft. Iets waar we niet om heen kunnen en ook niet willen want het verleden heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. Omarm het en leer de lessen ervan zodat je dat kunt meenemen voor de toekomst. Als het gaat om leeftijdsverschil draait het dus om zelfbewustzijn, realistisch en open-minded zijn. Dat laatste houdt in dat je buiten je eigen koker leert kijken. Als jij je als vrouw beperkt tot het feit dat hij bijvoorbeeld 1.90m lang moet zijn, donkeren groene ogen heeft én hij werkzaam is binnen de financiële sector, dan loop je de kans de meest fantastische mannen mis te lopen. Wees dus altijd open. Het uitspreken van wensen en behoeften doe je overigens aan het begin van de datingfase. De periode waarin je elkaar leert kennen. Als je je halsoverkop ergens in duikt zonder eerst te communiceren, dan loop je grote kans op een gebroken hart. Iets wat je juist niet wilt. Behalve dat het niet nodig is, kan het daarnaast negatieve emoties achterlaten.

Kort samengevat: het gaat dus niet zozeer om de leeftijd, maar om welke fase van zijn of haar leven jij en je potentiële partner zich bevinden. Bij ons houden we rekening met de voorkeuren die mensen aangeven. Tegelijkertijd kijken wij verder. Wij weten namelijk in welke levensfase iemand zit en op basis daarvan doen wij dan ook voorstellen die soms net even afwijken. En dat kan het daten een onverwachtse wending geven.

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager