j2m-pijl-bal-75+31 (0)20 621 11 21

Liefde heeft ruimte nodig om te bloeien

Met de zomer in aantocht komen we langzamerhand in een vrolijke stemming. Het is de tijd waar de liefde volop kans krijgt om te bloeien. Waar mensen halsoverkop verliefd worden. Maar wist je dat het helemaal niet erg is als je in het begin niet zo halsoverkop verliefd bent?!

Onlangs las ik in een artikel waarom liefde op het eerste gezicht misschien stormachtig en romantisch kan zijn, maar daarmee ook geïdealiseerd wordt. Ik las dat het totaal geen kwaad kan als je in het begin niet als een blok valt voor iemand. Ook de gearrangeerde huwelijken kwamen aan bod, iets waar we in het westen niet aan moeten denken. Doemscenario’s gaan aan onze ogen voorbij. Vrouwen die aan hun haren worden meegesleurd naar een vreemde man, of op date moeten met een monster. Ook hier laat de realiteit weer anders zien.

Diep van binnen ben ik totaal niet verbaasd om te lezen dat gearrangeerde huwelijken het beter doen dan zij die pats boem voor iemand vallen en uit louter verliefdheid gaan trouwen. Haastige spoed is nou eenmaal zelden goed. De succesfactor van een relatie heeft te maken met verwachting en projectie.

In blinde verliefdheid wil je nog wel eens dingen zien die er niet zijn, of zie je juist dingen over het hoofd. Op deze manier ga je dingen zelf invullen, projecteren. Bij een gearrangeerde relatie is het anders. Behalve dat je langzamer gevoelens krijgt, ben je meer open en onderzoekend. Je leert de persoon op een andere manier kennen.
Kan het zijn dat als twee mensen weten dat ze het nou eenmaal met elkaar moeten doen dat ze er daarom dan maar het beste van maken? En is dat niet wat voor ieder mens zou moeten gelden? Het beste maken van de situatie waar je in zit? Het goede zien en ervaren? De lessen leren die je misschien niet wilde, maar die jou wel hebben gemaakt tot wie je nu bent?! Dat geldt ook voor een ieder die zich gaat inschrijven bij een relatiebureau.

Een bureau creëert kansen door ontmoetingen te regelen met gelijkgestemden. Gelijkgestemden als in dat beide partijen intrinsiek gemotiveerd zijn in de zoektocht naar een levenspartner. Iemand met wie ze samen iets moois kunnen opbouwen. Ook hiervoor geldt, geduld is een schone zaak. Zie het als een reis die je met het bureau gaat maken. Samen op weg naar die ene. Net zoals je op een gewone reis nogal eens obstakels kunt tegenkomen, zo kom je op deze reis ook dingen tegen. Dat hoort erbij. Maar met de juiste instelling heb je in ieder geval een mooie reis en weet je dat je uiteindelijk bij je eindbestemming komt als je het genoeg tijd en kansen geeft. Geniet van de zomer!!!

Debby Goossens

JA! Neem contact met mij op.  Maak een telefonische afspraak wij nemen binnen 24 uur contact op.

Geïnteresseerd?MAAK KENNIS

Meld je aan voor een gratis en persoonlijk kennismakingsgesprek.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Debby Goossens

Commententaren zijn gesloten.