Liefde op het tweede gezicht

Geplaatst op 2 augustus 2019 door just2match

Jullie wisten het misschien nog niet, maar ik ben groot fan van Paulien Timmer en haar werk.

Haar artikel ‘5 redenen waarom langzaam verliefd worden je uiteindelijk gelukkiger maakt’, is voor mij een mooie inspiratiebron en omschrijft ook goed hoe ik er over denk. In dit artikel lees je kort en bondig waarom liefde op het eerste gezicht misschien stormachtig romantisch kan zijn en daarmee geïdealiseerd word. Je leest ook dat het totaal geen kwaad kan als je in het begin niet zo halsoverkop verliefd bent. Ook de gearrangeerde huwelijken komen aan bod, iets waar we in het westen niet aan moeten denken. Doemscenario’s gaan aan onze ogen voorbij. Vrouwen die aan hun haren worden meegesleurd naar een vreemde man. Of op date moeten met een monster. Ook hier laat de realiteit weer anders zien.

Diep van binnen heb ik het altijd al geweten en ben ik totaal niet verbaasd om te lezen dat gearrangeerde huwelijken het beter doen dan zij die pats boem verliefd worden en uit louter verliefdheid gaan trouwen. Haastig spoed is nou eenmaal zelden goed. Dit spreekwoord is niet voor niets in het leven geroepen! 😉

De succesfactoor van een relatie heeft volgens het artikel te maken met verwachting en projectie. In je blinde verliefdheid wil je nog wel eens dingen zien die er niet zijn. Of zie je juist dingen over het hoofd. Op deze manier ga je dingen zelf invullen, projecteren. Bij een gearrangeerde relatie is het anders. Behalve dat je langzamer verliefd wordt, ben je meer open en onderzoekend. Je leert de persoon dus op een andere manier kennen.

Kan het ook zo zijn, dat als twee mensen weten dat ze het nou eenmaal met elkaar moeten doen, dat ze er daarom dan maar het beste van moeten maken? En is dat niet wat voor ieder mens zou moeten gelden? Het beste maken van de situatie waar je in zit! Het goede zien en ervaren. Het glas halfvol zien in plaats van halfleeg. De lessen leren die je misschien niet wilde, maar die jou wel hebben gemaakt tot wie je nu bent?!  Dat geldt ook voor een ieder die zich gaat inschrijven bij een relatiebureau.

Een bureau creëert kansen door ontmoetingen te regelen met gelijkgestemden. Gelijkgestemden als in dat beide partijen intrinsiek gemotiveerd zijn in de zoektocht naar een levenspartner. Iemand met wie ze samen iets moois kunnen opbouwen. Maar ook hiervoor geldt, geduld is een schone zaak.  Zie het als een reis die je met het bureau gaat maken. Samen op weg naar die ene. Net zoals je op een gewone reis nogal eens obstakels kunt tegenkomen, zo kom je op deze reis ook dingen tegen. Dat hoort erbij. Maar met de juiste instelling heb je in ieder geval een mooie reis en weet  je dat je uiteindelijk bij je eindbestemming komt. Als je het maar genoeg tijd en kansen geeft.

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager