Tien jaar swipen maar nog geen relatie! Deel 2

Geplaatst op 27 februari 2020 door just2match

Debby Goossens | februari 2020

Soms krijg je een artikel doorgestuurd van collega’s waar je niet omheen kunt en die vragen om een reactie. Zo ook met het artikel van De Volkskrant die ging over 10 jaar swipen.

Daarin leest men dat we in die jaren meer dan honderd dates hebben maar nog steeds geen relatie. Rara hoe kan dat!? De vier dames in het artikel waren zo eerlijk genoeg om hun ervaringen te delen. Met het delen van hun ervaringen geven ze ongemerkt zelf antwoord op de vraag hoe het kan dat men nog steeds geen relatie heeft. Dat de dames geen relatie hebben staat los van het feit of ze op Tinder staan of niet.

Het is hun innerlijke overtuiging wat maakt dat ze nog geen relatie hebben. Je kunt bij een bureau ingeschreven staan, of op een datingsite, niets gaat je helpen als je niet in staat bent om zelfreflectie toe te passen en zo je scope te verruimen. Wat letterlijk meer zal opleveren. In dit tweede deel kijken we naar de volgende argumenten die de dames aanhalen.

  • Ik wil dat een man echt iets toevoegt. Het hoort een beetje bij de statement, ik heb niemand nodig om mijn leven leuker te maken! Het moet geen saaie piet zijn. Tja, is jouw leven zodanig op orde dat je niet meer hoeft te groeien? En wat zou hij dan moeten toevoegen wil het goed genoeg zijn om jouw leven op te leuken? De juiste baan, uiterlijk, diepgang, hobby? Wat is de definitie van saai überhaupt? Van Dale geeft twee betekenissen, een persoon waarvan weinig uitgaat, niet levendig en als het gaat om een toestand dan is de betekenis vervelend. Ik denk dat de definitie van saai door onze eigen ervaringen is ingevuld. Saai is in de meeste belevingen van vrouwen, zonder passie, zonder aantrekkelijke hobby’s, of overenthousiasme. Wat wij als vrouwen niet doorhebben is dat die passie of leuke hobby geen noodzaak is voor het hebben van een goede relatie. Misschien helpt het om een andere bril op te zetten en verder te kijken. De lat hoog leggen is negen van de tien keer een enorm struikelblok voor jezelf en de ander. Als je werkelijk denkt dat je niemand nodig hebt om je leven leuker te maken waarom sta je dan op een site? Misschien bedoel je dat je zelf een fijn, rijk gevuld leven hebt maar dat het mooi zou zijn als je dit kunt delen met iemand die voor jou gaat? Het helpt wanneer je dit soort uitspraken uit je vocabulaire schrapt. Alles wat je denkt of zegt ga je namelijk in geloven. Sta open, zie de bijzondere dingen van mensen en geloof dat het anders kan.

 

  • Verkeerde keuze, of er moet nog iets aan gesleuteld worden. ‘Ik ben weer eens op de foute man gevallen!’ we horen het vaak. Maar wat is een foute man? Kort door de bocht is het de man die zich niet wil binden, en die keuzes maakt vanuit eigenbelang niet nadenkend over de gevoelens en consequenties bij de ander. Zaak is dus om op tijd vast te stellen met wie je te maken hebt. Een man verander je niet, je kunt hem mogelijk beïnvloeden met jouw keuzes maar veranderen doe je niet. Je kunt jezelf wel veranderen en scherper zijn. Belangrijk om te beseffen dat elk gedrag ook van de foute man ergens vandaan komt. Jij bent alleen niet zijn psycholoog en dus is het belangrijk dat je op tijd de juiste signalen herkent. Dit doe je door de juiste vragen te stellen voordat je jezelf blootgeeft. Ga eens op onderzoek uit wat jouw patronen zijn en waarom dit soort mannen steeds op je pad komen.

Het vasthouden aan al deze argumenten verkleint de kans op een echte relatie. Hoewel het pittig is om patronen te onderkennen en te veranderen zal het je helpen in het zetten van een volgende stap. Het aannemen van een andere houding, ofwel het oude afleggen en met een nieuwe blik de zoektocht aangaan. Als je denkt ik kan wel wat hulp hierin gebruiken neem dan eens contact met ons op voor een coachingsessie. Wie weet is dit net het stapje wat je nodig hebt bij het vinden van de ware.

 

 

 

 

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager