Tien jaar swipen maar nog geen relatie! Deel 1

Geplaatst op 3 februari 2020 door just2match

Soms krijg je een artikel doorgestuurd van collega’s waar je niet omheen kunt en die vragen om een reactie.

Zo ook met het artikel van De Volkskrant dat ging over 10 jaar swipen. Daarin leest men dat we in die jaren meer dan honderd dates hebben maar nog steeds geen relatie. Rara hoe kan dat!?

De vier dames in het artikel waren zo eerlijk genoeg om hun ervaringen te delen. Met het delen van hun ervaringen geven ze ongemerkt zelf antwoord op de vraag hoe het kan dat men nog steeds geen relatie heeft. Dat de dames geen relatie hebben staat los van het feit of ze op Tinder staan of niet. Het is hun innerlijke overtuiging wat maakt dat ze nog geen relatie hebben.

Je kunt bij een bureau ingeschreven staan, of op een datingsite, niets gaat je helpen als je niet in staat bent om zelfreflectie toe te passen en zo je scope te verruimen. Wat letterlijk meer zal opleveren.

Hierbij benoem ik de top argumenten die de dames aanhalen:

Als ik iemand zie aankomen lopen is het meestal meteen duidelijk en weet ik het al!

Nee dames dat weet je niet! Deze opmerking is gebaseerd louter op iemands uiterlijk. Dat is net zoiets als dat je een nieuw gerecht voorgeschoteld krijgt wat je vies lijkt en geen hap van wilt eten maar wat je nog niet eens geproefd hebt.Je denkt dat je dingen weet op basis van vorige ervaringen die je onbewust meeneemt wanneer je iemand anders gaat ontmoeten. Als je dit patroon van denken niet weet te doorbreken dan is iedere date bij voorbaat al een mislukte date. Wanneer men de tijd zou nemen om interesse te tonen en iemand te leren kennen vergroot dit de kans aanmerkelijk om de ware te ontmoeten.

Vaak heb ik al een beeld van tevoren gevormd.

Misschien wel het ergste argument wat ertussen zit. Waarom? Omdat verwachtingen moeilijk zijn bij te stellen. Bij Just2Match sturen we mensen op blind date en geven we weinig tot geen informatie van degene die ze gaan ontmoeten. Juist om te voorkomen dat men een beeld gaat vormen. We zien vaak dat men een vast beeld heeft van een toekomstige partner. Wanneer ze iemand ontmoeten die daar niet aan voldoet krijgt diegene al gauw de stempel dat het niet de ware is. Terwijl het wonder van verbinding pas een kans krijgt wanneer we blanco een ontmoeting ingaan en bereid zijn om een vervolgtraject in te gaan wat wellicht langer kan duren maar meer oplevert.

Ik ben bang om mij open te stellen. Misschien ben je zelfs bang voor de liefde. 

Je kwetsbaar durven opstellen blijft een groot goed. Alleen wanneer men bereid is om zichzelf te laten zien geef je de ander de kans om de ware jou te leren kennen. Angst is de drijfveer om je niet te durven uiten. Angst voor afwijzing, angst voor een oordeel etc. Terwijl die emoties juist belangrijk zijn om te groeien. Zelfonderzoek is dan ook de eerste stap. Voor iedere angst ligt een reden in het verleden. Pas wanneer je daarover hebt nagedacht, geconfronteerd en verwerkt hebt kun je verder. Weet je niet waar je angst vandaan komt en heb je dit niet opgelost dan zal het een stuk moeilijker zijn om bij die relatie te komen waar je zo naar verlangt.

Bij het daten kost het zeker 5 tot 6 dates om erachter te komen of je iemand leuk vindt. Dat geldt ook voor degene die denken dat het anders is bij liefde op het eerste gezicht. Men denkt dat wanneer men elkaar meteen ‘aantrekkelijk’ vind dat we dan bodem hebben voor een echte relatie. Van een mooi bord kan men niet eten is het gezegde en dat gaat hier ook op. Ook al vind je elkaar meteen aantrekkelijk dan nog moet je elkaar leren kennen om te kijken of iemand echt leuk is en bij je past. Ervaring wijst uit dat iemand aantrekkelijker wordt naarmate men iemand beter leert kennen. Het vasthouden aan al deze argumenten verkleinen de kans op een echte relatie. Hoewel het pittig is om patronen te onderkennen en te veranderen zal het je helpen in het zetten van een volgende stap. Het aannemen van een andere houding, ofwel het oude afleggen en met een nieuwe blik de zoektocht aangaan.

Als je denkt ik kan wel wat hulp hierin gebruiken neem dan eens contact met ons op voor een coachingsessie. Wie weet is dit net het stapje wat je nodig hebt bij het vinden van de ware.

In het volgende blog deel 2: Help ik val op foute mannen!

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager