Waarom ieder mens uniek is!

Geplaatst op 2 augustus 2019 door just2match

Als ik een intakegesprek voer met een nieuwe klant, dan doe ik mijn best om diegene op zijn of haar gemak te laten voelen. Dat doe ik door te lachen, iets te drinken aan te bieden en vragen hoe het met iemand gaat. Even de koetjes en kalfjes voorbij laten komen. Om vervolgens van het heden naar het verleden te duiken om in de toekomst uit te komen.

Naar gelang iemand zich opent, leer je iemand echt kennen. Hoe fantastisch is het dan om te zien dat iedereen een persoonlijk verhaal heeft! Door het delen van ervaringen en emoties tijdens het gesprek zie ik telkens weer hoe mooi en bijzonder ieder mens is.

Hoe moeilijk is het dan, als ik twee mensen aan elkaar heb voorgesteld en beiden vinden, of één van de twee vond de ontmoeting helemaal niets. Dan zit ik een moment met mijn handen in het haar en begrijp ik het even niet. Want ik vind de betreffende dame zo ontzettend leuk: ze is lekker bijdehand, sportief, lacht veel. Ook voor de betreffende meneer geldt dat ik hem geweldig vind, zijn spontaniteit, hoe sociaal hij is en hoe lekker hij kan kletsen.

Ik weet dat chemie niet te voorspellen is maar we doen veel voorwerk en screenen iedereen zorgvuldig en op heel veel punten. Gaandeweg vroeg ik mij dan ook af waarom ik iedere klant geweldig vind en de klanten elkaar soms niet. Waar lag dat nou aan? Terwijl ik daarover aan het mijmeren was viel het kwartje.

Het verschil zit ‘m in het feit dat ik een klant zie als mens en niet als date! De klant daarentegen heeft vaak zijn of haar voorkeuren en ziet een andere klant als potentieel levenspartner. Logisch daarom is iemand ingeschreven bij een bureau.

Door mijn bril is iedereen buitengewoon. Ik zie de mooie kanten, de sterke kanten, maar ook de kwetsbare kanten van mensen. Aan het einde van het gesprek heb ik dan ook altijd bewondering voor degene die de stap heeft genomen om via een relatiebureau een andere weg in te slaan. Hoewel ik mij realiseer dat klanten naar elkaar kijken met een andere hoedanigheid wil ik toch graag iets meegeven.

Voor een ieder die gaat daten, of het nou via ons bureau is of via een andere manier. Kijk altijd naar de hele mens. Kijk eens door een andere bril. Zet niet alleen de bril van voorkeuren en patronen op je neus. Onderzoek ook eens de mens die tegenover je zit. Die net als jij op zoek is naar de ware liefde. Die net als jij behoefte heeft aan een maatje, een gesprekspartner en noem het maar op waar we op zoek naar zijn. Wie weet wat je dan tegenkomt op jouw pad.

 

Het duurt even, maar voor mij betekende dit wel de juiste match! John (41) CEO
Echt persoonlijke werkwijze Tom (53) CFO
Zie de lol ervan en geniet van de rit. Sandra (38) HR manager