j2m-pijl-bal-75+31 (0)20 621 11 21

voornemens

GOEDE VOORNEMENS

De maand januari staat vaak in het teken van goede voornemens. In plaats van alle gewoontes te benoemen die we allemaal hebben, heb ik vier voornemens gezocht die niet alleen goed zijn voor singles maar voor iedereen. Geen gedoe met lijstjes, doorzettingsvermogen, etc.: ze zijn makkelijk te houden.

1. Vaker knuffelen!
Iedereen weet het maar niet iedereen doet het: knuffelen! Maar ik heb geen partner! Dat hoeft ook niet. Want je hebt een beste vriend, zus, ouder, buurman of wie dan ook.
Knuffelen is niet alleen fijn maar ook nog eens gezond. Het is het perfecte medicijn tegen geestelijke maar ook fysieke klachten. Daarbij geeft het je ook een goed gevoel. Het vermindert stress en geeft rust. Het maakt je socialer, vriendelijker en liefdevoller. Dit middel heeft geen bijwerkingen en is bovendien gratis en voor iedereen beschikbaar.

2. Praten met vreemden!
‘Ik mag niet praten met vreemden zei mijn moeder altijd.’ Dat klopt, als jij ergens op een bankje zit en er komt iemand aan met een snoepje en vraagt of jij met hem mee wilt gaan, dan moet je dat natuurlijk niet doen. Ik heb het over praten met vreemden die je ontmoet als je op straat loopt. Als je winkelt. Als je naast iemand in de tram zit. “Als je met vreemden praat, maak je prachtige onderbrekingen in het voorspelbare verhaal van jouw dagelijkse leven, en dat van hen”, zegt Kio Stark.
Stark onderzoekt de vergeten voordelen van het over onze reguliere schuchterheid heenstappen als het om vreemden gaat, en het omarmen van die vluchtige maar intens mooie momenten van echt contact maken.

3. Romantische films kijken!
Tja niet iedereen heeft zin in een romcom  of chickflick, of hoe je ze ook noemt. Maar het is zo goed voor je! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat zij die regelmatig romcoms kijken vriendelijkere mensen worden. Ze vertoonden meer liefdevolle emoties naar andere toe, waren opener, eerlijker en loyaler. Het omgekeerde is ook waar. Zij die geen romantische films kijken maar voornamelijk actie/geweld films vertonen het tegenovergesteld gedrag. Love rules!

4. Consequent zijn in je gedag!
Van de vier voornemens is deze misschien wel de moeilijkste. In een van zijn interviews legt Simon Sinek uit waarom een vrouw verliefd wordt. Het is niet het feit dat hij bloemen heeft gekocht of zoiets dergelijks. Ze viel voor jou omdat toen je vanmorgen wakker werd je niet eerst op je telefoon keek maar haar goedemorgen wenste. Ze viel voor jou omdat toen je naar de ijskast liep om voor jezelf wat te drinken te pakken je ook een drankje voor haar pakte zonder dat ze het vroeg. Ze viel voor jou omdat toen ze thuis kwam van werk en zij een verschrikkelijke dag had jij niet erboven op sprong om te zeggen, ‘wat jammer schatje maar mijn dag was fantastisch.’ Je zat daar en luisterde naar haar. Het is een optelsom van al deze dingen die we consequent doen in een relatie wat maakt dat mensen van elkaar gaan houden.

En dat zijn de vier voornemens voor het komende jaar lieve mensen. Wanneer we deze voornemens toepassen zal het voor ons en onze naasten een fantastisch jaar worden!

Debby Goossens

JA! Neem contact met mij op.  Maak een telefonische afspraak wij nemen binnen 24 uur contact op.

Geïnteresseerd?MAAK KENNIS

Meld je aan voor een gratis en persoonlijk kennismakingsgesprek.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Debby Goossens

Commententaren zijn gesloten.