INTERESSANT OM TE WETEN

j2m-pijl-bal-75+31 (0)20 621 11 21

LEEFTIJD IS MAAR EEN NUMMER

Je bent zo oud als je je voelt! Een veel gebruikte uitspraak van velen. Met name van mensen die al op leeftijd zijn en zich nog jong voelen. Als het gaat om relaties speelt leeftijd dan een rol? Ja en nee. Leeftijdsverschil speelt geen rol als je van jezelf weet in welke fase jij je bevindt.

Wanneer je iemand ontmoet die ouder of jonger is dan jij dan zijn er een aantal vragen die jezelf en elkaar moet stellen. Willen jullie beide nog kinderen en trouwen of heb je die behoeften niet meer?

Lees verder

1 juni 2018 gepubliceerd

LIEFDE HEEFT RUIMTE NODIG OM TE BLOEIEN

Met de zomer in aantocht komen we langzamerhand in een vrolijke stemming. Het is de tijd waar de liefde volop kans krijgt om te bloeien. Waar mensen halsoverkop verliefd worden. Maar wist je dat het helemaal niet erg is als je in het begin niet zo halsoverkop verliefd bent?!

Onlangs las ik in een artikel waarom liefde op het eerste gezicht misschien stormachtig en romantisch kan zijn, maar daarmee ook geïdealiseerd wordt. Ik las dat het totaal geen kwaad kan als je in het begin niet als een blok valt voor iemand.

Lees verder

9 mei 2018 gepubliceerd

DE ILLUSIE VAN OVEREENKOMSTEN

In de zoektocht naar de ware liefde zijn er een aantal dingen waar je op moet letten: overeenkomsten en levensstijl. Althans, dat dacht ik.

Totdat ik een artikel las van The Gottmann Institute. In dit artikel wordt beschreven waar je op moet letten als je op zoek bent naar “de ware” ofwel je soulmate.Ik was lichtelijk verbaasd – en dat is nog zwak uitgedrukt – toen ik las, dat een succesvolle relatie niets te maken heeft met overeenkomsten.

Lees verder

18 april 2018 gepubliceerd

WHAT’S THE RIGHT THING TO DO?

Het is alweer een tijd geleden dat ik al zappend op de bank zat toen ik stuitte op het NPO2 programma What’s the Right Thing to Do?

Een filosofische serie van Human waarin Harvard-professor Michael Sandel, de deelnemers confronteert met hun eigen morele afwegingen en onderliggende principes. Ze beantwoorden vragen op het gebied van actuele politiek-maatschappelijke kwesties als privacy, migratie en inkomensongelijkheid. Blijven ze bij hun principes, of toch niet?

Lees verder

21 maart 2018 gepubliceerd

GOEDE VOORNEMENS

De maand januari staat vaak in het teken van goede voornemens.

In plaats van alle gewoontes te benoemen die we allemaal hebben, heb ik vier voornemens gezocht die niet alleen goed zijn voor singles maar voor iedereen. Geen gedoe met lijstjes, doorzettingsvermogen, etc.: ze zijn makkelijk te houden.

Lees verder

7 maart 2018 gepubliceerd

WAAROM IEDER MENS UNIEK IS!

Als ik een intakegesprek voer met een nieuwe klant, dan doe ik mijn best om diegene op zijn of haar gemak te laten voelen.

Dat doe ik door te lachen, iets te drinken aan te bieden en vragen hoe het met iemand gaat. Even de koetjes en kalfjes voorbij laten komen. Om vervolgens van het heden naar het verleden te duiken om in de toekomst uit te komen.

Lees verder

12 februari 2018 gepubliceerd

HOE OVERLEEF JE DE FEESTDAGEN ALS SINGLE

Let’s face it, de decembermaand is niet de meest favoriete maand voor de singles.

Daarom hebben wij wat tips voor jullie uiteengezet ter inspiratie om de feestdagen nog feestelijker en wellicht betekenisvoller te beleven. Kies uit wat het beste bij jou past en ga ervoor!

Lees verder

19 december 2017 gepubliceerd

LIEFDE IN HET VERLEDEN

Just2Match is gespecialiseerd in relatiebemiddeling. Met name personal matchmaking is een succes van ons bureau.

Daar is behoefte aan want het aantal singles is hoog en velen van hen vinden het lastig om de juiste partner te vinden. Omdat iedere situatie en persoon uniek is verdiept Just2Match zich heel erg in de persoon en zijn of haar unieke situatie zodat wij goed in staat zijn de juiste mensen aan elkaar voor te stellen.

Bovenstaande is het heden maar hoe zat dat nu met liefde, relaties en singles in vroegere tijden? In een serie korte artikelen zullen we een aantal periodes uit de geschiedenis eruit lichten en eens bekijken hoe dat toen was met de liefde. Uiteraard betreft het hier geen grondige historische studie maar is het natuurlijk wel gebaseerd op betrouwbare bronnen.

We starten de artikelenserie in het Oude Rome. Lees verder

5 augustus 2016 gepubliceerd

HET MODERNE DATINGPROCES

Er zijn momenteel meer singles in Nederland dan ooit tevoren. Hoe kan het toch dat we nog steeds zoveel moeite hebben ‘De Ware’ te vinden, terwijl de mogelijkheden om te daten juist zijn toegenomen? Kennelijk maken al die datingsites, en apps als Tinder het niet gemakkelijker om je levenspartner te vinden. Terwijl dat juist wel… Lees verder

5 juli 2016 gepubliceerd

j2m-img-5

LIEFDE IN TIJDEN VAN FACEBOOK: HET KEUZEPROBLEEM

Liefde, daar kun je voor kiezen. Als je niet teveel keuzes hebt, althans. In Manhattan is meer dan de helft van de mensen alleenstaand. Alleen een Hawaïaans eilandje dat ooit dienst deed als leprakolonie overtroeft dit hippe New Yorkse stadsdeel. In Amsterdam is momenteel zo’n twee van de vijf mensen tussen de vijfentwintig en veertig… Lees verder

11 juni 2016 gepubliceerd

Bindingsangst als modeverschijnsel

Het is het schrikbeeld van iedereen met een relatiewens. Jij wilt de serieuze kant op terwijl de ander impliciet dan wel expliciet voortdurend laat merken dat niet te willen of kunnen. Vaak wordt deze houding verklaard met de term bindingsangst. Maar wat is bindingsangst nu eigenlijk? Is het een serieus probleem waar je samen aan kunt werken of slechts een smoes van iemand die niet voldoende van de ander houdt maar wel van de voordelen van een relatie wil genieten. Die laatste mogelijkheid is niet denkbeeldig. Het is nu eenmaal gemakkelijker om te schermen met bindingsangst dan eerlijk te zeggen ‘ik twijfel of ik echt met jou verder wil’… Lees verder

9 april 2015 gepubliceerd

Hoe overleef je een relatiebreuk?

In mijn werk als Personal Matchmaker ben ik voornamelijk bezig met het begin van liefdesrelaties. Daarom zie ik vooral de mooie kanten zoals de spanning van elkaar leren kennen, de roes van verliefdheid en samen plannen maken voor de toekomst. Toch speelt het einde van relaties in mijn werk een even belangrijke rol. Mijn klanten hebben immers al liefdesrelaties achter de rug en deze ervaringen beïnvloeden op verschillende manieren de relaties die ze in de toekomst zullen hebben… Lees verder

15 juni 2015 gepubliceerd

Juiste Partner Keuze

Op wat voor types valt u eigenlijk? Doorgaans op “foute” mannen? Valt u keer op keer weer op dominante vrouwen? Denk er maar eens over na. Uw partnerkeuze zegt namelijk veel over uzelf. Heel veel zelfs. Vreemd maar waarom zoekt u vaak iemand die uw zelfbeeld versterkt. Hoe meer u uzelf de moeite waard acht, des te hogere eisen u zult stellen aan uw (toekomstige) partner… Lees verder

9 april 2015 gepubliceerd

JA! Neem contact met mij op.  Maak een telefonische afspraak wij nemen binnen 24 uur contact op.

Geïnteresseerd?MAAK KENNIS

Meld je aan voor een gratis en persoonlijk kennismakingsgesprek.